pondělí 9. června 2014

O kole po kole: Radost v Dunajské Stredě, smutek Nitry v hlavním městě

Máme za sebou předposlední ligové kolo probíhajícího ročníku Gambrinus Ligy , ve kterém byly zodpovězeny i odpovědi na zbývající otázky . Pořadí v tabulce se ještě může kosmeticky měnit , ale po tom, jak se stal Slovan mistrem je jisté, že do druhé ligy sestupují fotbalisté Nitry, kteří prohráli právě na pastvinách . Vicemistrem ligy se stal AS Trenčín.
Velký kontrast jsme měli možnost vidět mezi Slovanem Bratislava a DAC Dunajská Streda . Bratislavané doma hostili Nitru a bylo jasné , že po tomto duelu dostanou od vedení soutěže mistrovskou trofej. Belas zdolali mužstvo zpod Zobor těsně 2:1 , poslali ho do druhé ligy a mistrovské oslavy mohly začít.
Kdo však čekal těšící se tisíce fanoušků, jak jsme měli možnost vidět na obrázcích z Anglie, Itálie, Španělska , Německa , Portugalska, či dokonce Česka, byl zklamán . Na mistrovské oslavy Slovanu Bratislava bylo zvědavých pouze 934 diváků, což je s prominutím ostuda . Fotbal se totiž hraje stále pro lidi a když ti nejsou zvědaví ani na úřadujícího mistra, někde se dělá chyba .
Na druhé straně Dunajská Streda , která hostila Trnavu věděla, že pokud zvítězí a Nitra zakopne , v nejvyšší soutěži se zachrání . Tak se také stalo . DAC vyhrál těsně 1:0 a po zápase se na Žitného ostrova oslavovalo , jako kdyby mužstvo vyhrálo Ligu mistrů . Nefalšovaná radost přes 7000 ( !) Diváky zcela zastínila mistrovské oslavy, které se konaly několik všechny bonusy Expekt kilometrů odtud . Po příchodu nového majitele do Dunajské Stredy nastal ve městě menší fotbalový boom a fanoušci ukázali , že jim na nejpopulárnějším sportu na světě záleží .

Žilina v předposledním kole dala na domácím hřišti šanci hráčům ze širšího kádru , kteří se jí v zápase proti Myjavě chopili . Nevytížených fotbalisté se dlouho se Spartakem trápili , ale vykoupením jim byl přesný zásah zkušeného Viktora Pečovského a nutno uznat, že Šošoni získali tři body proti mužstvu z kopanic právem.
Rozjetý Trenčín počítal s myšlenkou, že pokud zvítězí a Trnava nezíská všechny body v Dunajské Stredě , pojistí si vicemajstrovskú pozici. AS předvedl ve Zlatých Moravcích kvalitní výkon a zaslouženě vyhrál 3:1 . Trenčan dali v probíhajícím ročníku už 72 branek, což je nejvíce ze všech týmů v nejvyšší soutěži .
V posledních dvou zápasech Senica opět sázkové kanceláře bonusy nedokázala vyhrát, když pouze remizovala na domácím stadionu s Banskou Bystricí 1:1 a Ružomberok navázal na vysoké vítězství nad Myjavou , když se mu podařilo dobýt košické hradby po výsledku 2:1
Nyní následuje reprezentační přestávka , a tedy s ligovým fotbalem se fanoušci na Slovensku rozloučí v poslední květnový víkend, kdy je na programu 33. kolo .

Žádné komentáře:

Okomentovat