úterý 20. května 2014

Klizan po třísetové bitvě do osmifinále v Nice

Martin Klizan ( 62. v žebříčku ATP ) pokračuje ve svém vítězném tažení z Mnichova i na 250 - bodovém turnaji na antuce ve francouzském Nice . Na úvod posledního přípravného akce před Roland Garros s dotací 485 760 eur zdolal čtyřiadvacetiletý Bratislavčan o tři roky mladšího australského bouřliváka Bernarda Tomica ( 81. v žebříčku ATP ) po hodině a 47 minutách hry 4:6 , 6:3 , 6:4 .

V jediné předchozí konfrontaci z úvodního kola loňského halového turnaje v Marseille vzešel jako vítěz Australan po třísetové bitvě 4:6 , 6:3 , 7:6 ( 7 ) . Letošní sezóna se však pro jednadvacetiletého Tomica zatím neodvíjí podle jeho představ . Po finálové účasti v Sydney špunty temperamentního Australana v rozletu zranění nohy , pro které musel skrečovat zápas prvního kola s Nadalem v Melbourne . Od té doby rodák ze Stuttgartu s australským pasem figuroval v pavouku hlavní Bet 365 soutěže pouze jedinkrát v Miami, v jehož prvním kole získal s Jarkko Nieminenem jediný gem . Na antukových turnajích v Madridu a Římě neprošel sítem kvalifikace.

tenis / turnaje
I proto byl výrazným favoritem druhé vzájemné konfrontace slovenský svěřenec bývalého deblového specialistu Martina Damma , který se představil na dvorci po dvoutýdenní přestávce od svého triumfu v metropoli Bavorska . Navzdory papírovým předpokladem Klizan ztratil úvodní set v jeho závěru , když přišel o vlastní podání za stavu 4:5 . Pozici favorita začal naplňovat až v polovině následujícího dějství , když se odpoutal od soupeře sázkové kanceláře online sérií tří her v řadě za stavu 3:3 . O postupujících do dalšího kola se nakonec rozhodlo až v úplném závěru třetího setu , když si slovenská jednotka načasovala rozhodující brejk za stavu 5:4 .

Postupem do osmifinále si bratislavský rodák zajistil 7.405 eur a 20 bodů do hodnocení . V něm ho nemine atraktivní premiérová konfrontace s druhým nasazeným Lotyšům Ernests Gulbisom ( 19. v žebříčku ATP ) , který si stejně jako Klizan již jeden titul v probíhající sezoně zaúčtována . Pak jako pětadvacetiletý Lotyš vynechal daviscupový termín právě se Slovensku si postupně zaúčtována semifinále na halovém turnaji v Rotterdamu a výbornou formu potvrdil zatím jediným letošním triumfem v Marseille .

Žádné komentáře:

Okomentovat