úterý 20. května 2014

Pelé tvrdí: Protesty a zpoždění staveb ohrožují šampionát

Protesty v Brazílii a zpoždění budování stadionů ohrožují nadcházející mistrovství světa, které v zemi samby a kávy odstartují o necelý měsíc, i příchod turistů do země , prohlásil legendární fotbalista Pelé .

Už loni během Poháru Konfederační vyšli do brazilských ulic statisíce demonstrantů , kteří nesouhlasí s vysokými náklady na organizaci MS , celkovou ekonomickou situací země , daněmi, korupcí , inflací a špatnými veřejnými službami . Vlna protestů pokračuje i v těchto dnech a minulý týden musela policie použít proti demonstrantům i slzný plyn a vodní děla .


" Mohou ohrozit šampionát . Ano, protože vím, že až 25 procent lidí ze zahraničí již zrušilo své cesty do země," uvedl na tiskovce v Mexiku trojnásobný mistr světa a speciální poradce organizačního výboru Pelé (na snímku ) .

Organizátoři se obávají, že protesty budou Betathome pokračovat i během turnaje , který se uskuteční od 12. června do 13. července . " To je problém, na který jsem upozornil už před šesti lety . Měsíc před startem MS nejsou ještě dokončeny stadiony a organizátoři mají mnoho problémů, " Pelého citovala agentura Reuters .

Žádné komentáře:

Okomentovat